26. april 2017
  |  Logg inn
Påskefestuka 2017
Påskefestuka 2017

Programet er lagt ferdig for en spennende Påskefestuka på Finnsnes kirke!

Barnaspåskefest, Konserter, en Salmekveld og forskjellige aktiviteter og typer av tilbedelse arrangert - noe for alle - unge og gamle, tradisjonelle og moderne.

Uken er ikke bare for ‘kirkelige folk’ og vi ønsker velkommen til alle. Vi håper du har lyst til å være med oss gjennom den mest spennende uka i kirkeåret!

Påskefestuke brosjuren er klar!

Laste ned plakaten som en PDF fil.

Laste ned brosjyren som en PDF fil.

I Lenvik har kantorene i flere tiår laget programmer med aktiviteter og kulturelle opplevelser som handler om den stille uke (dagene fra palmesøndag til første påskedag). I år har Jon og Sarah Blamire samlet et bredt og variert spekter som de syns passer bra, med noe for alle. Jon sier: «Vi håper at folk har lyst til å være med oss gjennom den mest spennende uka i kirkeåret! Vi arrangerer mange forskjellige aktiviteter og typer av tilbedelse - noe for alle - unge og gamle, tradisjonelle og moderne. Uken er ikke bare for ‘kirkelige folk’ og vi ønsker velkommen til alle. I hvert fall håper vi at folk få en fin opplevelse og at de kan få se mer av Guds kjærlighet gjennom alle arrangementene og få møte Jesus, frelseren”.

Palmesøndag Familiegudstjeneste - søndag 20. mars - kl. 1

Palmesøndag, 20, mars er det familiegudstjeneste om formiddagen. Dette er alltid en flott samling. Musikken blir en blanding av tradisjonelle salmer og noen lovsanger.

Våpenhuskonsert - søndag 9. april - kl. 19

En intim konsert. Musikerne i Lenvik menighet, Sarah Blamire (mezzosopran, piano og harmonium) og Jon Blamire (treblås, piano og cembalo) skal opptre, i tillegg til gjestemusikere Barbro og Torkel Johnson, og Odd Fredriksen. Barbro og Torkel er kjent lokal musikere med sang og tangent. Odd Fredriksen er en velkjent musiker i Lenvik. Han spiller gitar og synger. Han skal fremføre noen sanger som han har lagt.

Musikerne er sammen med Solveig Taylor som er en dyktig diktleser.  Hun skal framføre flere dikt og slik ta med seg en annen dimensjon til kvelden. Solveig er litteraturviter, og jobber som lærer på Nordborg videregående. Hun har også vært dramalærer på Soltun folkehøgskole.

Artistene håper å lage en atmosfære slik som du kunne ha opplevd i gamle dager, før tv og dataspill, når folk samlet seg i peisestuen å lage sin egen underholdning sammen. Kvelden skal inkludere mange typer sanger og musikk, fra barokk til moderne. Musikken er av flere komponister, bl.a. Grieg, Tchaikovsky, og Vivaldi og Fredriksen.

Forrige våpenhuskonserter har vært veldig populær med få ledige stoler, så publikum er anbefalt å komme tidlig. Kirke kaffe serveres etter konserten. Inngang er gratis med en kollekt.

Last ned plakaten her.

Barnas Påskefest - mandag 10. april - kl. 18

En opplevelsesgudstjeneste for små og store, hvor man gjennom ulike stasjoner får ta del i og lære om påsken.
Vi begynner og slutter sammen med lovsang.
Kirkebandet vil lede musikken med barnekoret og inviterte 2. klassinger som synger sammen i prosjektet PåskeKoret.

Last ned plakaten her.

Salmekveld - tirsdag 11. april - kl. 19

Et populært innslag i menigheten er salmekvelder, og tirsdag er det en ny salmekveld. Ivar Jarle Eliassen leder kvelden med temaet Hvorfor synger vi?, og blikk på kirkeårstid. Finnsnes kantori er også med. Kirkekafe serveres etterpå. Gratis. 

Ivar Jarle Eliassen er født og oppvokst i Sørreisa. Fra 1984 hadde han sitt hovedvirke som kantor i Lenvik menighet. Han har i tillegg arbeidet som inspektør ved Kulturskolen i Lenvik og høgskolelektor ved Kirkelig utdanningssenter i nord og Universitet i Tromsø.

I forbindelse med Reform av kirkens gudstjenesteliv har han vært med i Nemnd for gudstjenesteliv, Salmekomiteen og Koralbokkomiteen.

Han har komponert og arrangert en god del musikk for kirkelig bruk og arbeider nå som rådgiver for kirkemusikk og kultur i Nord-Hålogaland bispedømme.

Last ned plakaten her.

Steinar & . . . - onsdag 12. april - kl. 19.00

En spennende kveldskonsert med kjente lokale gitaristen, Steinar Steffensen og flere ung talenter fra Lenvik kulturskole. Varierte musikk innslager med forskelige stiler. Sarah Blamire skal også bidra med et par låter. Konserten avsluttes med en ny vri på en gamel salme på el-gitar og kirke orgel (organist Jon Blamire).

Kulturskole elever:

  • Maria Kildal synger og spille piano
  • Andrea T Johansson : fiolin .  Hennes Far: Leon Johansson komper henne på akustisk gitar : Brudemars fra Selfjord og On the sunny side of the street
  • Marlene Bjørnstad synger og blir kompet av Maria Kildal på piano
  • Nicoline  Evenstad   Heiberg   synger og blir kompet av Maria Kildal på piano
  • Tvillingene 8 år,  Malin Johanna og Kåre-Marcus Bjørnstad : Se min kjole og Trollet i Senja
  • Jakob Eliah  Stellmacher : piano…
  • Katrine Sebulonsen , Karoline A. Vollstad, Ingeborg Borhaug , Gry Elise Holmen og Marlene Bjørnstad (jenteband) 

Konferansier er Kjellrun Skoglund.

Kirke kafe serveres etterpå.

Fri inngang med kollekt til Red barna.

Last ned plakaten her.

Natta Før - lørdag 13. april, kl. 23.00 - søndag 14. april, kl. 13

Ny for Påskefestuka 2017 er Natta Før. Det lover å være en spennende nattevandring gjennom påske, rettet mot ungdommer. Det begynner kl. 23, med dåp av 4 ungdomer. Natten fortsettes med film, musikk og lovsang, og ulike aktiviteter. Selvfergelig er det mulig å sove litt i mellom - om du må! Søndag morres er det frokost og arrangementet avsluttes med høytidsgudstjeneste å feire Jesu oppstandelsen.

Last ned plakaten her.

 

Påskefrokost - søndag 14. april - kl. 9.00

Det er vel flere år siden menigheten har samlet til påskefrokost, men i 2017 er det tilbake. Alle er velkommen å ta med mat til å dele og spise sammen.

 

Gudstjeneste

Fra torsdags kveld følger festivalen den tradisjonelle stigen med gudstjenester.
Skjærtorsdags nattverdgudstjeneste - kl. 19.
Langfredag pasjonsmøte - kl. 19 - ledet av Finnsnes normisjon.
På påskeaften samles menigheten til dåp - kl. 23.
Første påskedag, den viktigste dagen i kirkeåret, feires i Finnsnes kirke om formiddagen med høytidsgudstjeneste og dåp. kl. 11. Sokne presten, Ruth Astrid Stellmacher leder. Variert salmer og sanger er ledet av kirkebandet, ungdomskor og Finnsnes kantori, med kirke musikene Sarah og Jon Blamire.

 

Tid til å gå på ski?

Lenvik menighet skal feire gudstjenester andre steder også, så i tillegg til alle aktivitetene i påskefestuka har familien Blamire det ganske travelt, men likevel håper de å ta del i en annen viktig norsk påskeaktivitet – å gå på ski! De og alle aktørene gleder seg over alt som skal skje i påsketiden og ønsker alle velkommen!